aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Mastmovegen 41 B!
Velkommen til Mastmovegen 41 B!

ELVERUM Mastmovegen 41B

Lys og praktisk 2-roms leilighet i 3. etasje med heis. Fjernvarme. Innglasset balkong.

  • kr 900 000
  • BRA 75 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 900 000
  • Omkostningerkr 11 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 412 218
  • EierformAndel
  • Byggeår1972
  • Soverom1
  • ArealP-rom 54 m²
  • Andel fellesgjeldkr 500 978
  • Felleskostnaderkr 7 402
  • Tomt44 315 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 900 000 (Prisantydning) 500 978 (Andel av fellesgjeld)   1 400 978 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   1 412 218 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning i 3. etasje. I tillegg disponerer leiligheten en kjelllerbod.
Velkommen til Mastmoveien 41 B! Lys og trivelig 2-roms andelsleilighet med innglasset balkong. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med heis og porttelefon. Leiligheten har praktisk planløsning, romslig bad og innglasset balkong med utsikt over borettslagets fellesområde. Fra leiligheten er det kort avstand til sentrum, skoler og dagligvarebutikker. Bymarka i Svartholtet ligger rett ved og har fine turområder/langrennsløyper. Bybuss stopper flere steder rundt borettslagets eiendom og tar deg enkelt rundt i byen.
Fra gangen er adkomst til bad, soverom og bod.

Mastmovegen 41B, Innlandet

  • Tomt
    44315m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiertomt for borettslaget på ca. 44.315 m². Fellestomten er pent opparbeidet og ivaretatt med gressplen, prydbukser, trær og noe beplantning. Her er det også fine og tilrettelagte områder til frilek for barn og unge, samt flere sittegrupper for beboerne. Fellesarealet har noe naturtomt og oppsatt flaggstang som skaper et trivelig utemiljø. Det er asfalterte stier, veier og fellesparkering. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. Avhendingslovas §3-3, kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde rett ved bymarka i Svartholtet. Fra leiligheten er det ca. 2,5 km til Elverum sentrum hvor du finner byfasiliteter som kjøpesentre, kino, kulturhus, banker, bibliotek, cafeer/restauranter og alle øvrige servicetilbud. Fra borettslagets eiendom er det umiddelbar nærhet til populære friluftsområder i Svartholtet, hvor det er ypperlige muligheter for turer, trim og rekreasjon. Marka har et stinett som strekker seg milevis innover skogen som også er ypperlige for deg som er glad i å sykle. I vinterhalvåret er det oppkjørte skiløyper her som bl.a. tar deg inn til Svenkerudvollen hvor det er servering av vafler, kaffe og kakao etc. i store deler av skisesongen. Veien ned til Glomma og Norsk Skogmuseum er ikke lang. Museene tilbyr mange aktiviteter for liten og stor gjennom hele året og er omgitt av en av Elverums flotte turstier langs elva. Fellesområdet i borettslaget er godt tilrettelagt for beboerne med både benker og lekeområder for fri utfoldelse og lystig lek. Det er flere barnehager i bydelen og kort veg til skoler. Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi og Rema100 på Hanstad eller Kiwi Fjeldset. Like ved leiligheten stopper bybussen som tar deg til sentrum og har forbindelse til de øvrige bydelene, Terningen Arena og Skysstasjonen. Bybussen passerer tre holdeplasser rundt borettslaget hver halvtime frem til kl. 22:00.

    Adkomst
    Felles adkomstvei fra kommunal vei.

    Bebyggelse
    Blokkbebyggelse, samt eneboliger og flermannsboliger.

    Byggemåte
    Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Etasjeskillere av betong. Etasjeskillere med brann-/lydskille mot naboleilighet antatt utført etter gjeldene brann og lydkrav for byggeåret. Leiligheten ligger minimum 3.etasje over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Yttervegger i bindingsverk. Antatt isolert med mineralull. Leilighetskillende vegger av betong. Yttervegg opplyst etterisolert samt ny fasadekledning i 2003-2004. Yttervegg kledd med tegl, metallplater og tømmermannpanel. Innervegger i leiligheten antatt utført som isolerte lettvegger. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: * Overflater: Mangler overgangslist i overgang terskel/gulv (inngangsdør). * Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 20 mm i entré/stue. * Stue/kjøkken - overfalter og innredning: Eldre innredning. * Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. * Elektrisk anlegg: Elskap med skrusikringer (porselensikringer), montert på vegg i fellesgang. Ettermontert automatsikring for kurs 6. Kursene er merket. Montert strømmåler. Hovedsikring, 35 A. Åpent og skjult ledningsnett. Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:  * Våtrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Malt tapet har stedvis løsnet ifra vegg. Sprekk i en flis ved sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunket. Det er påvist att høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Dårlig avtrekk ifra ventil på bad. Ikke etablert tilluftspalte under innerdør. Rust i sluk. Sluk er noe feilplassert i forhold til slukrist. Ikke synlig membran i sluk. Overgang klemring/slukforlenger er innsmurt med silikon. Ikke fagmessig utført. Anbefaler ytterligere undersøkelser av sluk. Eier opplyser: Varierende varme i gulv på bad. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Beskrivelse: El tilsyn i 2022. Ingen feil og mangler. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Svar: Ja. Beskrivelse: Borettslaget har bygget ny heis og fornyelse av gang. 18.1: Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Svar: Ja. Beskrivelse: Godkjent. 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Beskrivelse: Det blir byttet radiatorer i 2024 noe som har økt felleskostnadene med 138,- mnd fra oktober 2023.

    Innhold
    Felles trappegang og heis. Inngangsparti tilrettelagt for rullestolbrukere. Porttelefon med skjerm. 3. etasje: Gang, bod, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken. Utgang til stor innglasset balkong fra stuen. Privat bord i kjeller, samt felles kjølerom med eget låsbart skap. 2 vaskehaller som er åpne på sommerstid. Oppbevaringsrom for sykkel- og spark. Borettslaget har et godt utstyrt fellesrom til leie, som passer bra til møter og små festligheter. Lokalet ligger i blokk nr. 45. I denne blokka finnes også et godt utstyrt trimrom. For henvendelser rundt utlån og leie, kontakt styreleder. Borettslaget eier og leier ut garasjer, motorsykkelgarasjer og motorvarmere. Styret administrerer utleien. Garasjeleie/parkeringsleie og administrasjonskostnader belastes andelseier etter gjeldende satser.

    Innbo og løsøre
    Hvitevarer på kjøkken medfølger. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Større vedlikehold og rehabiliteringer i borettslaget: 2022-2022 Tilrettelagt for el-bil lading i alle garasjer. 2022 ? 2022 Installert nye porttelefoner 2021-2022 Installert brannvarslingsanlegg 2020 - 2022 Bygging av heis 2020 - 2020 Rens av ventilasjonskanaler leiligheter 2020 - 2020 Byttet til individuelle strømmålere 2019 - 2019 Lagt nytt gulv i festsalen i blokk 45 2018 - 2018 LED lys i lyktestolper på uteområdet 2017 - 2017 Tilkobling til fjernvarmeanlegg Eidsiva Bioenergi AS 2017 - 2017 Fiberkabel Omlegging til fiberkabel for TV og internett 2017 - 2017 Byttet til nye dørlåser med kodebrikker 2012 - 2013 Innglassing av balkonger 2011 - 2012 Rehabilitering/ bygging av nye garasjer 2009 - 2009 Rørfornyelse i alle leiligheter 2003 - 2004 Etterisolering, fasad, bredbånd, strøm Utvendig etterisolering samt ny fasadekledning. Bredbåndstilknytning til alle leiligheter leie kr 200,- pr mnd. Porttelefoner. Egen telefonsentral. Fellesmåling av strøm. Avregning 1 Gang pr år for fyring og strøm. 2002 - 2002 Oppvarmingssystem Endring av oppvarmingssystemet - konvertering til trepellets. 1999 - 1999 Nye entrèdører. Avtrekkhette Nye avtrekkshetter over komyrer. 1998 - 1998 Etterisolering, kledning, vindu, kabeltv Etterisolering av fasadene på balkongsiden, ny utvendig kledning samt nye stuevinduer. Nye balkongnedløp. Nytt innvendig trukket, skjult kabel-tv anlegg. 1997 - 1997 15 stk garasjer og motorsykkelgarasjer 1995 - 1995 Vinduer soverom,kjøkken. Ny terrassedør.

    TV/Internett/bredbånd
    Borettslaget har avtale med Eidsiva vedr Altibox. Ved utflytting skal boksen tas med. Ny eier må kontakte Eidsiva for å bli registrert som kunde og få tilsendt ny boks.

    Parkering
    Biloppstillingsplass på borettslagets felles parkeringsområde. Borettslaget eier og leier ut garasjer, motorsykkelgarasjer og motorvarmere. Styret administrerer utleien. Garasjeleie/parkeringsleie og administrasjonskostnader belastes andelseier etter gjeldende satser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Prisantydning inkl. omkostninger
    900 000 (Prisantydning) 500 978 (Andel av fellesgjeld)   1 400 978 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   1 412 218 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Sentralfyr med radiatorer, samt elektrisitet. Det er montert varmekabler ved gulv på bad/vaskerom. Stråleovn på bad/vaskerom. Varmtvann er inkludert i a-konto fyringsforskudd. Borettslaget har fjernvarme gjennom ISTA som leses av og avregnes 1 gang pr. år. Ved flytting må målere avleses og målerstand må sendes Ista for avregning. Elskap med automatsikringer, montert på vegg i fellesgang.

    Info strømforbruk
    A-konto strøm via månedlige felleskostnader. Avregnes 1 gang per år.

    Energiklasse
    F

  • Formuesverdi primær
    444583

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    1600499

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet av tv/internett.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

    Andelsnummer
    53

    Part.obl.nr.
    954100162

    Felleskostnader pr. mnd.
    7402

    Andel fellesgjeld
    500978

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-03-31T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Anslått at ca. kr. 2 221,- utgjør renter og ca. kr. 306,- utgjør avdrag. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik. Borettslagets totale lån og vilkår: Lånenr. OBOS02-98208156128, annuitetslån med flytende rente. Restsaldo per 01.10.20232: 93.160.955,-. Restløpetid: 39 år og 11 mnd. Terminer per år: 12. Rente per 01.10.2023: 5,30%

    Rentekostnad fellesgjeld
    2221

    Andel fellesformue
    27333

    Andel fellesformue per dato
    2023-09-30T22:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

    Borettslaget
    Mastmoen Borettslag

    Borettslagets org.nr
    954100162

    Om borettslaget
    Andelen er en del av Mastmoen Borettslag (org.nr. 954100162), bestående av totalt 164 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2022 på kr -41 819,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2022 kr 4 788 803,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Grunnen til negative disponible midler ved årsskiftet er kortsiktig gjeld i forbindelse med heisprosjektet. Dette justeres i januar ved utbetaling av lån. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

    Gebyr forkjøpsrett
    7769

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

    Styregodkjennelse
    Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

    Borettslagets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring

    Polisenummer felles forsikring
    560525

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Det er tillatt å ha en hund og en katt under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres. Katten skal være «innekatt». Det er IKKE tillatt å lufte hunder på borettslagets område. Det er båndtvang borettslagets område hele året.

    Eierskiftegebyr
    6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: * Erklæring/avtale, tinglyst 25.04.1980 - Dokumentnr. 2941. Vedrørende trafoststasjon/kiosk.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for boligblokka i 1973. Det er i denne anmerket følgende mangler: 1. Golv i trimrom/barneparkering. 2. Noe utvendig planering. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen over leiligheten, på fasaden og for redskapsbod. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Det er ikke mottatt byggetegninger for garasjeanlegget. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    900 000 (Prisantydning) 500 978 (Andel av fellesgjeld)   1 400 978 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   1 412 218 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    11240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Line M Strøm

Megler

Line M Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev